Zilele Patrimoniului Cultural European la Castelul Urmánczy din Toplița

Evenimentul organizat la Toplița în cadrul Zilelor Patrimoniului Cultural European în data de 15-16 septembrie 2018, își propune promovarea Castelului Urmánczy și a atracțiilor turistice din orașul situat pe valea Mureșului, în special  izvoarele cu apă caldă. Ȋn incinta și în curtea castelului vă așteptăm la mese rotunde, workshopuri, prezentări de proiecte, expoziții, proiecții de film, jocuri educative și alte surprize pentru copii. Ziua de sâmbătă se va încheia cu un concert susținut de Vizi Imre.

Duminica vom prezenta într-un mod inedit izvoarele calde ale Topliței printr-o tură pe biciclete, plimbări ghidate și vânătoare de comori. Ȋn curtea castelului vom servi grătare simple, bere la halbă și alte băuturi. Intrarea este gratuită.

Organizatori: Asociația Positive Transylvania
Parteneri: Asociația ARCHÉ, Grupul PONT, Casa de Cultură Toplița, BikeTop Toplița, Teatrul Ludicus, Asociația Mozaique, Universitatea Petru Maior
Sponsori: Consiliul Județean Harghita, Ștrandul Urmánczy, Fundația Communitas

Detalii și programul detaliat îl găsiți în evenimentul pe Facebook.

Știri

  • Fundația Kálnoky organizează în perioada 2-4 august 2019 a doua ediție a Zilelor Renascentiste de la Castelul Kálnoky din Micloșoara. Evenimentul își propune să readucă în prezent specificul veacurilor trecute și să prezinte valorile culturale din zona Baraolt, într-un context adresat familiilor.
  • Consiliul Județean Mureș cu sprijinul Muzeului Județean Mureș și Asociației Visit Mures Egyesület organizează concursul de fotografii ”Sharing Heritage”, în cadrul Zilei Europene a Patrimoniului Cultural. Competiția se adresează tuturor pasionaților de fotografie, indiferent de vârstă și are drept scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural, precum și promovarea patrimoniului cultural material și imaterial al județului Mureș.