Castelul Degenfeld, Cuci
 • Informații de contact

  Persoană de contact: Attila Kálmán
  Adresă: Cuci, nr. 260, județul Mureș
  Telefon:
 • Istoria scurtă a castelului

  Castelul din Cuci s-a construit la inițiativa contelui Degenfeld Miksa Kristóf. Ulterior, clădirea a fost extinsă cu două aripi de către Degenfeld Lajos, în secolul al XX-lea. Castelul, construit în stil neoclasicist, are un plan simetric, cu un singur nivel, și dispune de un portic cu coloane în axul central. Prin acest portic se poate ajunge în sala mare de odinioară, iar de acolo în sala de fumat, de conversație și camerele de oaspeți. În timpul comunismului, castelul a fost sediu CAP, iar apoi, după marea inundație din 1970 în clădire s-a mutat Primăria, Biblioteca și Poliția. Alimentarea cu apă a castelului era asigurată de un turn imens de cărămidă. Pe vremuri, clădirea era înconjurată de un parc dendrologic și avea și două sere. Recent, castelul a fost retrocedat familiei Degenfeld.  
 • Accesibilitate

  Localitatea Cuci se află pe ruta dintre Cluj-Napoca și Târgu Mureș, pe drumul E60, la 9 km de Luduș. Castelul se află în centrul satului, în apropierea Bisericii Reformate. Se poate ajunge ușor chiar și cu trenul, gara aflându-se la o plimbare de doar 12 minute.
 • Cum ajung aici?
 • Puncte de interes

  În afara castelului, o atracție a satului este Biserica Reformată. În apropiere, recomandăm turiștilor vizitarea Castelului Kornis-Rákóczy din Iernut (aprox. 6 km) și al Castelului Haller din Ogra (12 km).
 • Mai multe informații