Conacul Gaál, Dalnic
 • Funcția

  Conacul a fost renovat în totalitate, o clădire nouă a fost construită în curtea conacului. În cele două clădiri sunt în totalitate 11 camere de oaspeți cu băi, bucătărie, sauna etc., care stă la dispoziția turiștilor.
 • Informații de contact

  Persoană de contact: Fundația Pentru Comunitate
  Adresă: Dalnic nr. 90, județul Covasna
  Telefon:
 • Program

  Pentru vizitarea conacului sau pentru cazare, vă rugăm să faceți programare prin e-mail.
 • Istoria scurtă a castelului

  Clădirea de formă dreptunghiulară, cu două nivele, construită din cărămidă, are acoperiș în formă de cort, din țiglă. Moștenitorii familiei Borbáth au redobândit conacul și o parte din proprietate. Pentru că familia moștenitoare nu a putut întreține prețioasa clădire din resurse proprii, au vândut-o Fundației pentru Comunitate. Fundația, care se ocupă cu copiii talentați, în 2013-2014 a restaurat clădirea după exigențele lumii moderne, păstrând elementele tradiționale și pe cele cu valoare de patrimoniu arhitectural.
 • Accesibilitate

  Dalnic se află la 16 km de la Târgu Secuiesc și 22 km de municipiul Sfântu Gheorghe. Din direcția Sfântu Gheorghe se circulă pe drumul național 574 spre Târgu Secuiesc, iar după localitatea Moacșa se virează la stânga și se circulă încă 3 km pe drumul local 11. Conacul Gaál este situat în partea nord-est a localității, la poalele Munților Bodoc, de aceea vă recomandăm să virați la dreapta la podul de dinainte să intrați în centrul localității . Vă recomandăm să veniți cu mașina, pentru că cea mai apropiată gară CFR se află la Moacșa, la aproximativ 10 km de Dalnic.
 • Cum ajung aici?
 • Servicii

  În incinta conacului sunt 4 camere spațioase cu mobilă veche, dotate cu băi moderne, bucătărie modernă, săli de relaxare și de petrecere. În spatele conacului, în clădirea nouă sunt încă șapte camere, saună, sală de fitness, care stau la dispoziția oaspeților.
 • Puncte de interes

  În afară de Conacul Gaál, în centrul comunei se află încă două clădiri monumente: Conacul Beczassy înconjurat de un parc frumos și biserica reformată medievală. De asemenea în sat sunt încă patru conace pe care vă recomandăm să le vizitați: Conacul Hadnagy Gyula, Conacul Hadnagy István, Conacul Darkó și Conacul Lázár. În împrejurimile Dalnicului sunt multe atracții turistice: în afară de vizitarea orașului Târgu Secuiesc vă recomandăm să vizitați muzeul satului din Cernat, Lacul Sfânta Ana, Băile Balvanyos, orașul Covasna și Castelul Mikes din Zăbala, toate se află la maximum 30 km distanță de Dalnic.
 • Mai multe informații