Castelul Zichy, Voivodeni
 • Informații de contact

  Adresă: Voivodeni nr. 160., judeul Mureș
  Telefon:
  E-mail:
 • Istoria scurtă a castelului

  Istoria ansamblului de clădiri din Voivodeni, cunoscut sub numele de Conacul Zichy, este necunoscut, însă  caracteristicile stilistice ale clădirilor sugerează faptul că avem de-a face cu un complex de edificii construit în secolul al XVIII-lea sau în primele decenii ale secolului al XIX-lea. Fiica lui Kemény Sámuel (decedat în 1817), Kata, a devenit mai târziu soția lui Kun József, iar nepoata, Jozefina Katalin Karolina Vilma s-a căsătorit în 1880 cu Zichy István: astfel, la sfârșitul secolului al XIX-lea conacul a ajuns în proprietatea familiei Zichy. Clădirea principală are o planimetrie dreptunghiulară și conține un singur nivel, fiind extins pe partea mai îngustă cu câte o latură mai mică. Clădirea are un acoperiș tip mansardă, construit în stil baroc. Fațada principală dispune de șapte axe, în cea din mijloc fiind situată intrarea principală a clădirii, în fața căreia s-a amplasat un portic susținut de opt coloane din piatră sculptată. Capitelurile corintice ale coloanelor sunt decorate cu rozete mediane și încheiate cu abace curbate.
 • Accesibilitate

  Localitatea Voivodeni se află la 24 km de Târgu Mureș și poate fi accesat urmând drumul național 15, apoi la Dumbrăvioara, drumul județean 153, după care 154 , care duce spre Voivodeni. Aflat la 13 km de Reghin, se deplasează pe drumul național 16, apoi pe drumul județean 154J.
 • Cum ajung aici?
 • Servicii

  În localitatea Reghin, aflată în apropiere, se găsesc numeroase posibilități de cazare.
 • Puncte de interes

  Castelul Teleki din Glodeni se află la numai 6 km depărtare, iar Castelele Teleki din Dumbrăvioara și Gornești sunt pe o rază de 12 km. Demn de vizitat este și centrul istoric al localității Reghin, aflat la doar 13 km depărtare.
 • Mai multe informații