Castelul Daniel, Tălișoara
 • Informații de contact

  Adresă: Talișoara nr. 215, județul Covasna
  Telefon: +40 725 942 787,+40 721 934 446
 • Program

  Hotelul are recepție deschisă non-stop. Pentru vizitarea castelului și pentru servicii de ghidare turistică (în limbile română, engleză, germană și maghiară) la castel, vă rugăm să contactați personalul castelului prin telefon sau prin e-mail.
 • Istoria scurtă a castelului

  Asemenea multor clădiri nobile din regiunea Baraolt, castelul a fost construit în stil renascentist (perioada târzie), iar în secolul al XIX-lea i s-a adăugat o aripă, construită în stil clasicist. Clădirea conține mai multe sculpturi în piatră, valoroase, construite în stil renascentist. După naționalizare, castelul a trecut prin ceea ce au trecut majoritatea castelelor, mobilierul castelului s-a pierdut, iar apoi castelul fost folosit drept loc pentru birouri, hambar pentru cereale sau depozit pentru diferite produse chimice, toate acestea degradându-l puțin câte puțin. Putem face doar presupuneri cu privire la ceea ce a fost distrus. Cu câțiva ani în urmă castelul a fost renovat în întregime, și din 2014 în incinta castelului funcționează un hotel de lux.
 • Accesibilitate

  Comuna Tălișoara se află la 50 km de municipiul Sfântu Gheorghe, la 60 km de Brașov, și la numai 4 km de orașul Baraolt. Din direcția Baraolt spre Tălișoara se circulă pe drumul județean nr. 131 în direcția Odorheiu Secuiesc. Castelul Daniel este situat aproape de centrul comunei. Recomandăm vizitatorilor care vin din direcția București/Brașov să circule pe E60 (în direcția Sighișoara) până la Măieruș (c. 25 km după Brașov), unde să vireze la dreapta și să circule spre Arini și Baraolt. Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București (Otopeni) se află la circa 200 km, de aici se poate ajunge ușor până în Brașov cu trenul, mașina sau autocarul.
 • Cum ajung aici?
 • Servicii

  Hotelul funcționează acum cu 8 camere special amenajate, cu recepție non-stop, bucătărie, cafenea și bar propriu. Orele standard de check-in sunt până la 15:00 și de check-out până la 11:00. În afară de cazare în camere de lux, hotelul oferă clienților următoarele servicii suplimentare: pregătirea unor cine tematice (de ex. cină combinată cu degustare de vinuri speciale, cină tematică renascentistă cu muzică live, mâncare la ceaun în curtea castelului etc.), închiriere de biciclete, bibliotecă, organizarea de picnic-uri în aer liber, ture cu bicicleta, ture off-road, călărit, servicii de masaj și băi cu ierburi medicinale.
 • Puncte de interes

  Zona Baraolt este foarte bogată în atracții turistice atât din punct de vedere a atracțiilor naturale cât și celor culturale. Cheile Vârghișului cu Peștera „Orbán Balázs” se află la numai 15 km de Tălișoara, și în depresiunea întreagă întâlnim izvore de ape minerale. În Muzeul Depresiunii Baraolt se pot vizita niște expoziții speciale, de ex., expoziția de Schelete de mastodon și expoziția istorică de Soldați de plumb.   Din Tălișoara se ajunge ușor și la Castelul Kálnoky din Micloșoara, care găzduiește Muzeul Vieții Transilvănene, la Castelul Daniel din Vârghiș, la Conacul Boda din Filia, la Casele de oaspeți ale Prințului Charles din Valea Zălanului - acestea sunt numai unele dintre monumentele istorice din zonă pe care vă recomandăm să le vizitați. Zona este bogată de asemenea în tradiții și obiceiuri culturale – recomandăm vizitarea atelierelor meșterilor locali de fierărit, de pictură de mobilă, de țesut, de preparare pâinii tradiționale etc.
 • Mai multe informații