Domeniul Mikes, Zăbala
 • Informații de contact

  Persoană de contact: Zsuzsa Dima
  Adresă: Zăbala nr. 437, județul Covasna
  Telefon: +40 724003658
 • Program

  Domeniul Mikes poate fi vizitată după programare, vă rugăm să vă referiți la persoana de contact. Pentru cazare vă rugăm să o contactați pe Zsuzsa Dima prin e-mail reservations@zabola.com sau prin telefon +40 724003658.
 • Istoria scurtă a castelului

  În 1867, conacul de odinioară a fost modificat de contele Mikes Benedek (1819-1878), care i-a construit și un nivel de mansardă, oferind clădirii forma de azi. Între 1910-1912, contele Mikes Ármin (1868-1944) a construit un alt castel, cu două etaje, în care și-a cazat oaspeții din străinătate. Cele două clădiri erau conectate printr-un tunel și printr-un pod cu două nivele. Pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, castelul a fost jefuit, iar domeniul castelului a fost devastat. În anul 2005, familia Mikes a solicitat restituirea domeniului, după care s-a efectuat reconstruirea ansamblului de clădiri și renovarea parcului. În prezent, trei dintre clădiri funcționează ca hotel.
 • Accesibilitate

  Zăbala se află la 40 km distanță de municipiul Sfântu Gheorghe, la 14 km de orașul Târgu Secuiesc, și la numai 5 km de orașul Covasna. Se recomandă circulația cu mașina din direcția Sfântu Gheorghe spre Covasna pe drumul județean 13E.
 • Cum ajung aici?
 • Servicii

  Momentan pe domeniu sunt trei case de oaspeți cu 40 de locuri de cazare în total, dar există și restaurant respectiv sală de evenimente (de ex. nunți, conferințe, team building, concerte etc.) pentru maximum 200 de persoane. În afară de serviciile de bază (de cazare, masă, sauna) castelul oferă servicii suplimentare de baby-sitting, spălare-călcare haine pentru oaspeții cazați la casele de oaspeți. De asemenea oferă organizarea unor drumeții, ture cu căruța, safariuri de vizionat urși, cerbi și căprioare. În apropierea satului Zăbala se află orașul Covasna, care oferă o varietate mare de cazare și de tratamente balneare.
 • Puncte de interes

  În zonă există mai multe monumente istorice, vă recomandăm următoarele: biserica din sec. al 14-lea în satul Ghelința cu pereții acoperiți de pictură murală gotică, Conacul Mikes din Zagon, Casa memorială „Sándor Csoma și respectiv biserica reformată ” din Chiuruș, conacele și Muzeul Satului din Cernat, centrul istoric și Muzeul Breslelor din Târgu Secuiesc, biserica fortificată și capela din Sânzieni.   De asemenea în zonă sunt multe atracții naturale apreciate de turiști: orașul Covasna cu mofete, și băi termale este o stațiune balneară populară în rândul turiștilor, dar sunt și alte destinații pe care vă recomandăm: Băile Bálványos, Lacul Sfânta Ana și turbăria „Mohos” atrag numeroși vizitatori în fiecare vară. În timpul iernii, pârtiile de ski din Covasna, Comandău, Băile Șugaș, Tușnad și din Poiana Brașov sunt destinații preferate de mulți turiști. De asemenea multe dintre băile termale tradiționale din zonă au fost renovate sau reamenajate, de exemplu în localitățile Peteni, Harale și la Băile Bálványos.
 • Mai multe informații