III. Kastély Formula tábor a marosvécsi Kemény-kastélyban

Elindult a jelentkezés harmadik ízben megszervezendő Kastély Formula interdiszciplináris műhelytáborunkba, melyre szeptember 10-16. között kerül sor a marosvécsi Kemény-kastélyban! Ezúttal, az irodalmi és történelmi vonatkozásokban gazdag marosvécsi Kemény-kastély hosszútávú fenntarthatóságára és közösségi felhasználására szeretnénk javaslatokat megfogalmazni és kidolgozni.

A hatnapos tábor célja, hogy összehozzunk különböző szakterületen tanuló és dolgozó fiatalokat – legyen az bármilyen szak, az agronómiától a közgázon át, a dizájnig -, hogy minél több nézőpontból világítsanak rá egy lehetséges megoldásra, együtt gondolkodjanak és együtt tervezzenek.

A táborban való részvétel ingyenes! 30 résztvevőt tudunk fogadni, akik számára a szakmai programokon kívül szállást és napi 3 étkezést biztosítunk. Felső korhatár 30 év. A jelentkezéshez regisztrálnod kell a következő linken (a jelentkezés még nem jelent automatikus részvételt, minden jelentkezőnek visszajelzést küldünk): https://goo.gl/yr1Y7N
Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 31., péntek 21:00 óra.
Visszaigazolás: 2018. szeptember 3.

A tábor a romániai Országos Kulturális Alap/Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) támogatásával valósul meg.

További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Știri

  • Evenimentul organizat la Toplița în cadrul Zilelor Patrimoniului Cultural European în data de 15-16 septembrie 2018, își propune promovarea Castelului Urmánczy și a atracțiilor turistice din orașul situat pe valea Mureșului, în special izvoarele cu apă caldă.
  • Consiliul Județean Mureș cu sprijinul Muzeului Județean Mureș și Asociației Visit Mures Egyesület organizează concursul de fotografii ”Sharing Heritage”, în cadrul Zilei Europene a Patrimoniului Cultural. Competiția se adresează tuturor pasionaților de fotografie, indiferent de vârstă și are drept scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural, precum și promovarea patrimoniului cultural material și imaterial al județului Mureș.