MUZICĂ LA CASTEL – Orchestra de cameră Erdődy din Budapesta concertează la castelele din Mintia, Micloșoara și Gornești

Cu ocazia turneului în Transilvania a Orchestrei de cameră Erdődy din Budapesta, o serie de concerte de cameră vor avea loc la Castelul Gyulay din Mintia în data de 5 iulie 2018 de la ora 18, la Castelul Kálnoky din Micloșoara în data de 7 iulie de la ora 18 și la Castelul Teleki din Gornești în data de 8 iulie de la ora 18. Concertele fac parte din seria de evenimente Muzică la Castel.

Orchestra de cameră Erdődy, fondată în 1994 va concerta pentru prima oară în Transilvania. Fondatorii orchestrei, artiști renumiți și în străinătate au concertat pe renumite scene ale lumii. Și-au propus promovarea muzicii clasice maghiare vechi, îmbogățind repertoriul cu compoziții contemporane. Au publicat 14 discuri și au obținut numeroase premii internaționale.

Mulțumită dirijorului și fondatorului orchestrei, violonistul Szefcsik Zsolt mare parte a repertoriului orchestrei este o selecție de compoziții maghiare din perioada barocului și clasicismului. Programul turneului din Transilvania este de o premieră absolută. Cuprinde muzica secolului al XVII. – uvertura compozitorului Johann Kusser, originar din Bratislava, dar și a secolului al XVIII. – Divertimento, compus de Michael Haydn, renumitul muzician care a trăit şi a debutat la Oradea.

Organizatorii vă așteaptă cu drag!

Știri