PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise

Șase castele din Transilvania vă așteaptă cu porțile deschise în perioada 24-27 mai la PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise cu un program special, alăturându-se evenimentului internațional Săptămâna Patrimoniului Privat!

Vezi programul pe castele și pe pagina de web >>> http://piknik.kastelyerdelyben.ro/ro/acasa?lg=ro

Vă așteptăm cu activități pentru copii („colțul de poveste”, carte de colorat uriaș, vânătoare de comori etc.), activități și târguri artizanale, concerte, spectacole de dans, expoziții și multe alte programe la cele șase locații. Va fi și un program comun la toate locațiile: un PICNIC de familie – în parcul castelelor vor fi amplasate mese uriașe, unde vom servi împreună din bunătățurile aduse de acasă în aceste locații feerice.

Castele care participă în eveniment:

• Castelul Mikes, Zăbala (județul Covasna)
https://www.facebook.com/events/208459986603578/

• Castelul Kálnoky, Micloșoara (județul Covasna)
https://www.facebook.com/events/159638418210533/

• Castelul Kornis, Mănăstirea (județul Cluj)
https://www.facebook.com/events/182338435757034/

• Castelul Kendy-Kemény, Brâncovenești (județul Mureș)
https://www.facebook.com/events/1940642192612785/

• Castelul Rákóczy-Bánffy, Gilău (județul Cluj)
https://www.facebook.com/events/625474257791483/

• Castelul Urmánczy, Toplița (județul Harghita)
https://www.facebook.com/events/1725841324175353/

Evenimentul PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise este organizat de către Coaliția Castel în Transilvania. Cu acest eveniment ne alăturăm inițiativei „Private Heritage Week” (Săptămâna Patrimoniului Privat) lansate de către organizația European Historic Houses din Bruxelles. Scopul acestei inițiative este de promova clădirile monumente (castele, conace etc.) private din toată Europa prin a le deschide publicului larg în perioada 24-27 mai.

Programul detaliat al Săptămânii Castelelor Deschise se găsește în fiecare event.

Vă așteptăm cu drag!

Partenerii noștri media: AGERPRESErdély FMErdélyi Magyar Televízió,Kolozsvári RádióMaszol.roMarosvásárhelyi RádióSláger Rádió,Transindex.ro, TVR Cluj – Erdélyi Figyelő.

Știri

  • Evenimentul organizat la Toplița în cadrul Zilelor Patrimoniului Cultural European în data de 15-16 septembrie 2018, își propune promovarea Castelului Urmánczy și a atracțiilor turistice din orașul situat pe valea Mureșului, în special izvoarele cu apă caldă.
  • Consiliul Județean Mureș cu sprijinul Muzeului Județean Mureș și Asociației Visit Mures Egyesület organizează concursul de fotografii ”Sharing Heritage”, în cadrul Zilei Europene a Patrimoniului Cultural. Competiția se adresează tuturor pasionaților de fotografie, indiferent de vârstă și are drept scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural, precum și promovarea patrimoniului cultural material și imaterial al județului Mureș.