Școala de Vară la Castel 2018 de pe Domeniul Teleki, Gornești

În perioada 20-29 iulie 2018, Asociația ARCHÉ organizează Școala de Vară la Castel, la Gornești, județul Mureș, împreună cu Asociația Castel Teleki (Gernyeszegi Teleki Kastély Egyesület).

Dacă iubești patrimoniul cultural și vrei, în mijloc de vară, să te distrezi, dar în același timp să înveţi multe lucruri despre patrimoniul construit şi să contribui la protejarea și punerea în valoare a Castelului Teleki din Gornești, participă la „Şcoala de Vară la Castel”.

Te recunoști în aceste descrieri?
● eşti pasionat de clădiri și situri istorice
● îţi doreşti să ajuţi la salvarea patrimoniului cultural din România
● crezi că lucrurile se schimbă în bine odată cu implicarea fiecăruia dintre noi
● vrei să îţi petreci vara asta 10 zile la un castel din Transilvania

… atunci vino și tu la „Şcoala de Vară la Castel”
alături de Asociația ARCHÉ!

… Când?
20 – 29 iulie 2018

… Ce este „Școala de Vară la Castel” 2018?
Este un workshop pluridisciplinar, ce are ca scop crearea unei documentații solide, care să stea la baza unui proiect de restaurare și a unui plan integrat de management al Castelului Teleki.
Anul acesta, alături de tine, ne propunem să descoperim mai multe despre cetatea medievală ce a precedat actualul castel baroc, să finalizăm releveul architectural și pe cel de vegetație și să continuăm analiza stării de conservare a domeniului.

… Ce vei învăţa?
Procesul complex și multidisciplinar al reabilitării clădirilor monument istoric, sub îndrumarea unor experţi din fiecare domeniu de interes. Vă propunem un exercițiu realist, ancorat în contextual naţional și internaţional al protejării, conservării și reabilitării patrimoniului cultural construit.

… Cum?
Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul acesta: http://bit.ly/Inscriere-Scoala-de-Vara-2018
până la data de 15 iulie 2018, iar pe 16 iulie vom reveni cu un răspuns.

Află mai multe detalii despre proiect de pe blogul Asociației ARCHÉ: www.monumenteuitate.blogspot.ro

***

Prin proiectul nostru, contribuim la derularea Anului European al Patrimoniului Cultural în România, acțiune a Comisiei Europene ce se desfășoară în toate statele membre ale Uniunii.

Proiectul a fost selectat de către coordonatorul național, Institutul National al Patrimoniului, ca fiind relevant pentru:
● promovarea unor soluții care să facă patrimoniul cultural accesibil tuturor
● promovarea cercetării și inovării privind patrimoniul cultural,
● facilitarea însușirii și a exploatării rezultatelor cercetării de către toate părțile interesate, în special de către autoritățile publice și sectorul privat și facilitarea diseminării rezultatelor cercetării către un public mai larg.

„Școala de Vară” de la Gornești este un proiect derulat de Asociaţia ARCHÉ și Asociația Castel Teleki, în parteneriat cu: Muzeul Judetean Mures / Maros Megyei MúzeumOrdinul Arhitecților din România Filiala TransilvaniaAsoP, Filiala Teritorială București – Ilfov; Grupul PONT; S.C. IROD-M S.R.L..

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Departamentul pentru Relații Interetncie.

Știri